Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Maansteen: Een edelsteen met mystieke eigenschappen

Maansteen is een edelsteen die al eeuwenlang wordt geassocieerd met de maan en haar cycli. Het wordt vaak beschouwd als een steen van intuïtie, emotie en vrouwelijkheid.

Eigenschappen van Maansteen:

  • Intuïtie en innerlijke rust: Maansteen wordt verondersteld de intuïtie te versterken en een gevoel van innerlijke rust te bevorderen. Het helpt bij het ontwikkelen van een diepere connectie met je emoties en intuïtie.
  • Emotionele balans: De steen wordt vaak gebruikt om emotionele balans te herstellen en stemmingsschommelingen te verminderen. Het helpt bij het verwerken van verlies en kan troost bieden.
  • Slaap en dromen: Maansteen wordt geassocieerd met slaap en dromen. Het kan helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust en het verhelderen van dromen.
  • Vrouwelijke energie: Door zijn connectie met de maan, wordt maansteen vaak gezien als een steen die de vrouwelijke energie versterkt. Het kan helpen bij vruchtbaarheid, menstruatie en menopauze.

Voor welke sterrenbeelden is maansteen geschikt?

  • Kreeft: Als het sterrenbeeld dat het meest verbonden is met de maan, is Kreeft het sterrenbeeld dat het meeste baat heeft bij de energie van maansteen. De steen kan helpen bij het stabiliseren van de stemmingen en het versterken van de emotionele veerkracht van Kreeft.
  • Schorpioen: Maansteen kan Schorpioenen helpen bij het verwerken van diepe emoties en het ontwikkelen van een meer intuïtieve kant.
  • Vissen: Voor Vissen kan maansteen een bron van troost en inspiratie zijn. De steen kan helpen bij het versterken van de intuïtie en het creëren van een diepere connectie met hun emoties.

Hoe gebruik je maansteen?

Je kunt maansteen op verschillende manieren gebruiken:

  • Als sieraad: Draag een maansteenhanger, ring of armband om dagelijks van de energie van de steen te kunnen profiteren.
  • Bij meditatie: Plaats een stuk maansteen op je derde oog of hartchakra tijdens meditatie om de intuïtie te versterken en een gevoel van innerlijke rust te creëren.
  • In je slaapkamer: Leg een stuk maansteen bij je bed om de kwaliteit van je slaap te verbeteren.

Let op: Hoewel de werking van edelstenen vaak wordt beschreven op basis van traditionele overtuigingen en ervaringen, is er geen wetenschappelijk bewijs voor de helende eigenschappen van stenen. Het dragen van een maansteen kan echter een persoonlijk en betekenisvol ritueel zijn.

DISCLAIMER: De werking van edelstenen is puur subjectief en zal dus per persoon kunnen verschillen of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Geen enkele van de vermeende eigenschappen die de stenen, mogelijk, zouden bezitten kunnen worden beschouwd als medisch advies. Ga, indien u klachten hebt, van welke aard ook, altijd eerst naar een arts. Kostadesign of haar medewerkers kunnen nooit aansprakelijk worden gesteld voor het al of niet ervaren van vermeende eigenschappen die de edelstenen zouden hebben noch voor klachten die mogelijk zouden ontstaan zijn als gevolg van het gebruik van een, bij Kostadesign  aangekocht product. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *